Tuesday, August 4, 2009

Location, location, location

Dat was het thema van vanavond. Het location veld van Twitter is een draak om mee te werken, zoals ik ook al eerder geschreven had. Hoe je het ook bouwt, je krijgt altijd fouten die erg storend zijn. Je kunt een search doen op Nederland en Nederlandse plaatsen, maar dat is erg tijdrovend. Bovendien krijg je dan ook veel tweeters die met een location in Nederland werken, maar weinig tot niets met Nederland of Nederlands te maken hebben. Kortom, het vergt erg veel rekenkracht en het leidt tot teveel storende fouten. Ik heb deze filter dan ook helemaal overhoop gegooid. Nu scan ik op taalgebruik in de tweets. Dat lijkt lastig en omslachtig, maar door slim te kwalificeren, hoef je niet al teveel tweeters te testen of er wel Nederlands getweet wordt. Het geeft veel betere resultaten, en het maakt de lijst ook veel mooier. Alles wat slechts in het Engels tweet, zonder binding met Nederland komt nu niet meer voor. Het is echter niet noodzakelijk alleen in het Nederlands te tweeten. Als er zo nu en dan Nederlandse tweets staan, kan de betreffende tweeter gewoon in de lijst komen. Leuk bijkomend voordeel is dat het nu ook mogelijk is dat Belgische weeters die in het Nederlands tweeten opgenomen worden. Ik verwacht morgen de nieuwe lijst te publiceren, en denk dat er zo'n 80 volledig Engelstalige tweeters zullen verdwijnen.

2 comments:

  1. ik mis ontzettend mijzelf in de lijst ;-) www.twitter.com/puur dus... en www.twitter.com/wilg ...is het handig om de www.twittergids.nl erbij te nemen?

    Succes!

    ReplyDelete
  2. Je bent er net buitengevallen door het grote aantal mensen dat je zelf volgt. Dit is natuurlijk een gevoelig punt, maar ik wil ook alle spam accounts weg houden, en daar wordt veel gebruik gemaakt van het principe "ik volg jou, en jij volgt mij", zonder dat men elkaar werkelijk volgt. In het grijze gebied is het natuurlijk lastig vertoeven, maar als je kritisch naar je friends kijkt, kun je er misschien wel 1000 afhalen, waarmee je een hoge notering krijgt. Op dit moment is het voor mij ook nog zoeken naar de gouden formule, maar dit is het beste wat ik heb op het moment.

    ReplyDelete