Thursday, August 6, 2009

Twoptweeters lijst

Zojuist is de lijst met twoptweeters online gezet, met de data van gisteren 5 Augustus. Enige uitleg is wellicht nuttig. De lijst is samengesteld uit de twop-1000 lijst, en is in die zin dus een sublijst. Als je niet in de eerst lijst staat, dan sta je dus ook niet in deze lijst. Dat komt puur door een zelfopgelegde beperking van het aantal tweeters dat gevolgd wordt. Op zich is het geen probleem om de populatie te vergroten tot het aantal friends dat op nl_twop_1000 gevolgd wordt, maar ook dan komt er een door Twitter opgelegde limiet. Toename van het aantal volgers zal het wel makkelijker maken de lijst te vergroten tot wellicht een twop-2000.

De tweeter lijst is niet gefilterd op soort, want die informatie is niet beschikbaar bij Twitter, terwijl zelf nog geen initiatief is genomen om tweeters in categorieen onder te verdelen. Dit betekent dat er waarschijnlijk een behoorlijk aantal automaten hoog staan, hetgeen de handmatige tweeters niet tot tevredenheid zal stemmen. Verbeteringen kunnen altijd later overwogen worden. Net als Twitter is dit ook een interactief proces.

Nog een laatste opmerking: Twitter heeft regelmatig problemen met de kwaliteit van de data, zoals verdwenen friends, volgers en tweets. Dit kan ertoe leiden dat er foute data wordt gebruikt en getoond, die meestal wel later weer door Twitter wordt gecorrigeerd.

No comments:

Post a Comment